Background
Logo
Text
Link
Headings
Button
Menu
Icon
Border

Μοσχάρι Ελιά με κόκκαλο Γιουβέτσι

Μοσχάρι Ελιά με κόκκαλο γιουβέτσι

ΥΛΙΚΑ

  • 1.000 γραμ. μοσχάρι ελιά με κόκκαλο ΡΟΥΣΣΗΣ,κομμένο σε μερίδες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 συσκευασίες ντοματάκια ολόκληρα αποφλειωμένα (ή τριμμένη ντομάτα)
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξερή μυζήθρα τριμμένη


Για το κριθαράκι

  • 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ταμπονάρουμε το μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει.

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε γύρω γύρω το κρέας περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε ολόκληρα τα λαχανικά, το κρεμμύδι, το καρότο, στο τέλος το σκόρδο και τα αφήνουμε να σοταριστούν.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τον ανακατεύουμε στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Βάζουμε τη δάφνη και το μπαχάρι.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού, αλατοπιπερώνουμε.

Σε ριχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά.

Αυτό βοηθάει το κριθαράκι στο γιουβέτσι να κρατηθεί σπυρωτό.

Το αδειάζουμε σε ταψί. Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κοκκινιστό μοσχάρι.

Αφαιρούμε από τη σάλτσα τα λαχανικά (κρεμμύδι καρότο) και περιχύνουμε με τη σάλτσα τα υλικά στο ταψί. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι.

Αν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε βραστό μέχρι να καλυφτουν 3 εκατοστά πάνω από το κριθαράκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 30-35 λεπτά.

Ενδιάμεσα ανακατεύουμε μια φορά τα υλικά. Προς το τέλος του ψησίματος,  πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.

Αφήνουμε το ζουμερό προς το παρόν γιουβέτσι να σταθεί για 15 λεπτά στον παγκο της κουζίνας και να τραβήξει το κριθαράκι όση σάλτσα χρειάζεται.

Έτσι θα μελώσει χωρίς να λασπώσει και θα παραμείνει σπυρωτό και ζουμερό ταυτόχρονα.

Το γιουβέτσι, σερβίρεται σχεδόν αμέσως αφού το βγάλουμε από το φούρνο, μόλις τραβήξει τα υγρά του.

Προτεινόμενο κομμάτι: μοσχάρι είναι η ελιά με κόκκαλο.


Επικοινωνήστε μαζί μας

Συγκεντρωτικά στοιχεία επικοινωνίας

Επεξεργασία Κρέατος | Τανάγρα
για παραγγελίες επαγγελματιών
Τηλ. 22620 31807
Fax: 22620 31535

Κρεοπωλείο - Ψητοπωλείο | Καπανδρίτι
3o χλμ. Αθηνών-Καπανδριτίου
Τηλ.: 22950 54317-18
Fax.: 22950 54373

Κρεοπωλείο | Άνοιξη
Λεωφ. Μαραθώνος 68, Άνοιξη
Τηλ.: 210 6215745

Κρεοπωλείο | Χαλάνδρι
Διονύσου 1, πρώην Πλατεία Κέννεντυ
Τηλ.: 210 6898241

.