Μπόλιες Προϊόν Απόψυξης Από Αρνί Εισαγωγής
€6.00
Μπόλια αρνίσια ή αλλιώς ο προστάτης του κρέατος στα κάρβουνα! Προστατεύει τα κρέατα από το να καούν, αλλά και να μην “στεγνώσουν”. Πραγματικός σύμμαχός του ζουμερού μεζέ, και όταν λέμε μεζέ να σας θυμίσουμε λίγους φρυγαδέλι, τζιγεροσαρμάς, σεφταλιά και φυσικά το απόλυτο ελληνικό μεζεκλίκι, το λατρεμένο μας κοκορέτσι! Δεν έχει εκτιμηθεί μόνο από την ελληνική κουζίνα αφού είναι αγαπημένο υλικό παγκοσμίως, στην Ελβετία π.χ. φτιάχνουν το λουκάνικο atriau, στη Γαλλία crépinette, στη Βρετανία τα faggots, ακόμη διάσημα είναι τα σερβικά plućna maramica και τα ιταλικά fegatelli. Στην παραδοσιακή ουκρανική και ρωσική κουζίνα, η μπόλια, γνωστή ως salnik ή salnyk, συνήθως γεμιζόταν με φαγόπυρο και συκώτι και ψηνόταν σε πήλινα δοχεία σε παραδοσιακούς ρωσικούς φούρνους, ενώ οι ιθαγενείς Νάβαχο των νοτιοδυτικών ΗΠΑ, τυλίγουν εντόσθια προβάτων γύρω από μπόλιες για να ετοιμάσουν ένα πιάτο γνωστό ως ach’ii.
Ρούσσης Κρεατοσχολείο: Η αρνίσια μπόλια είναι η λεπτή δαντελωτή μεμβράνη που περιβάλλει τα εσωτερικά όργανα αρνιών. Χρησιμοποιείται ως περιτύλιγμα για λουκάνικα, ρολά κρεάτων και πατέ για να κρατάει ζουμερό το κρέας.