Rib Eye Από Black Angus Ουρουγουάης
€36.00
Τι είναι το Angus beef; Πρόκειται για μια ράτσα βοοειδών γνωστής ως Aberdeen Angus καθώς έλκει την καταγωγή της από τις ομώνυμες περιοχές της Σκοτία και αποτελεί μια από τις 3 κύριες ράτσες βοοειδών της Μεγάλης Βρετανίας. Η ράτσα, αν και δεν χαρακτηριζόταν από το χρώμα της, σήμερα συναντούμε κυρίως την Μαύρη [Black Angus] και την Ερυθρή [Red Angus]. Τι το κάνει τόσο ξεχωριστό; Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια κοινή ράτσα και δεν υπάρχει τίποτα που να την κάνει ξεχωριστή εκτός από τις δυνατότητες εκτροφής. Τα βασικά χαρακτηριστικά της ράτσας είναι η μεγάλη απόδοση σε κρέας σε σχέση με άλλες ράτσες και το υπό προϋποθέσεις ικανοποιητικό ενδομυϊκό λίπος που εμφανίζει.
Ribeye για τους Αγγλόφωνους, entrecôte για τους Γαλλόφωνους, το μάτι ή καρδιά για εμάς τους Έλληνες. Θεωρείται το πιο γευστικό και μαλακό κομμάτι κρέατος γιατί έχει περισσότερο ενδομυϊκό λίπος για να το ποτίσει όσο ψήνεται. Όσο πιο έντονη είναι η παρουσία του ενδομυϊκού λίπους (marbling) στο ribeye τόσο πιο νόστιμο και ακριβό είναι το κρέας. Αν ψηθεί σε πλάκα από αλάτι ιμαλαϊων τότε το επίπεδο γεύσης απογειώνεται.
Ρούσσης Κρεατοσχολείο: Θεωρείται οποιοδήποτε κομμάτι βρίσκεται στη μπριζόλα, χωρίς το κόκαλο.
Τρόπος Μαγειρέματος:
- Κάρβουνα
- Σχάρα
Τρόπος Κοπής:
- Σε Φέτες
- Ολόκληρο
Εξαντλημένο