Συστατικά

  • 8-10 μοσχαρίσια φιλετάκια λεπτοκομμένα (από μπούτι από μοσχάρι γάλακτος)
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

για την σάλτσα

  • 1,5 φλιτζάνι άσπρα μανιτάρια σε φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί, ημίγλυκο
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
  • 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • Αλάτι/πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια μας και τα περνάμε από το αλεύρι για να τα πανάρουμε.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μεγάλο τηγάνι και ψήνουμε τα φιλετάκια μας 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Βγάζουμε τα φιλετάκια από το τηγάνι και τα αραδιάζουμε στην άκρη σε μία πιατέλα.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι ακόμα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί πάνω σε μέτρια φωτιά.
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά τα μανιτάρια και σβήνουμε με τον χυμό πορτοκάλι.
  • Αφήνουμε το πορτοκάλι να αρχίσει να εξατμίζεται και να καραμελώνει (περίπου 3-4 λεπτά).
  • Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσει για ακόμα 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μείνει η γεύση.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κοχλάσει μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα υγρών. Όταν φτάσει στο σημείο αυτό προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για να δέσει η σάλτσα.
  • Επαναφέρουμε τα φιλετάκια στο τηγάνι με την σάλτσα και αφήνουμε για 3-4 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.
Συνοδεύεται με πουρέ πατάτας ,πιλάφι ή λαχανικά στη σχάρα

Χρόνος Εκτέλεσης 5'

Χρόνος Ψησίματος 20'

Μερίδες 3

Βαθμός Δυσκολίας 1