Συστατικά
- 8-10 μοσχαρίσια φιλετάκια λεπτοκομμένα (από μπούτι από μοσχάρι γάλακτος)
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
- Λίγο αλεύρι
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
για την σάλτσα
- 1,5 φλιτζάνι άσπρα μανιτάρια σε φέτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί, ημίγλυκο
- 1/2 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
- 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- Αλάτι/πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια μας και τα περνάμε από το αλεύρι για να τα πανάρουμε.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μεγάλο τηγάνι και ψήνουμε τα φιλετάκια μας 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά.
- Βγάζουμε τα φιλετάκια από το τηγάνι και τα αραδιάζουμε στην άκρη σε μία πιατέλα.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι ακόμα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί πάνω σε μέτρια φωτιά.
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά τα μανιτάρια και σβήνουμε με τον χυμό πορτοκάλι.
- Αφήνουμε το πορτοκάλι να αρχίσει να εξατμίζεται και να καραμελώνει (περίπου 3-4 λεπτά).
- Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να βράσει για ακόμα 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μείνει η γεύση.
- Προσθέτουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κοχλάσει μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα υγρών. Όταν φτάσει στο σημείο αυτό προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για να δέσει η σάλτσα.
- Επαναφέρουμε τα φιλετάκια στο τηγάνι με την σάλτσα και αφήνουμε για 3-4 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.
Χρόνος Εκτέλεσης 5'
Χρόνος Ψησίματος 20'
Μερίδες 3
Βαθμός Δυσκολίας 1

