Συστατικά
- 8 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. τζίντζερ
- 1 κ.σ. κόλιανδρο ξερό
- 1 κ.σ. σουσάμι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ½ κιλό παϊδάκια χοιρινά
- 100 γρ. bbq σως
- 1 κουτάκι Coca-Cola 330 ml
- 2 κ.σ. μέλι
- φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
- 1 κ.σ. σουσάμι
Για την εκτέλεση
Για τη μαρινάδα- Βάζουμε στο μούλτι τα σκόρδα, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο, 1 κ.σ. σουσάμι, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και γίνουν πάστα.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε σε ξύλο κοπής τα παϊδάκια και τα χωρίζουμε με ένα μαχαίρι. Μπορούμε να ζητήσουμε από τον χασάπη μας να κάνει αυτή τη διαδικασία.
- Τα βάζουμε στο μπολ με τη μαρινάδα και τα ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
- Προσθέτουμε την bbq σως, την coca cola και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6-24 ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Αφαιρούμε από το ψυγείο και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2 ώρες.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά.
- Προσθέτουμε τη μαρινάδα που περίσσεψε, 2 κ.σ. μέλι και βράζουμε 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και ανεβάζουμε στους 200ο C.
- Βάζουμε τα παϊδάκια στη σάλτσα και τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα.
- Αλείφουμε από πάνω με ένα πινέλο την υπόλοιπη μαρινάδα και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε με φύλλα από φρέσκο κόλιανδρο και σουσάμι.
Χρόνος Εκτέλεσης 20'
Χρόνος Ψησίματος 80'
Μερίδες 4-6
Βαθμός Δυσκολίας 1

