Συστατικά
- 2 κιλά μοσχαρίσια στηθοπλευρά σε κομμάτια
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 2-6 κλωνάρια θυμάρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 3 καρότα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
- 2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
- 3-4 σκ. σκόρδο
- 3κ.σ. ντοματοπολτός
- 1κ.σ. κόρν φλάουερ μαζί με 3κ.σ. νερό κρύο
- 1/2 φλ. κόκκινο κρασί γλυκό (π.χ πόρτο)
- 4 φλ. κόκκινο κρασί (απλό)
- 6 φλ. ζωμός μοσχαρίσιος
- Αλάτι και πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165°C.
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε με το λάδι για περίπου 3' από κάθε πλευρά.
- Προσθέτουμε λίγο καινούριο λάδι και προσθέτουμε και τα καρότα, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Τα μαγειρεύουμε για 5'.
- Βάζουμε και τον ντοματοπολτό και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα κρασιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει το 1/3 από τα υγρά (θα πάρει περίπου 10').
- Μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα (που να χωράει στο φούρνο) ή σε γάστρα, το κρέας και το ζωμό (θέλουμε ο ζωμός να καλύπτει το κρέας, γι' αυτό αν δεν είναι αρκετός συμπληρώνουμε με ζεστό νερό).
- Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και βάζουμε την κατσαρόλα για 3 ώρες σκεπασμένη, στον προθερμασμένο φούρνο.
- Βγάζουμε προσεκτικά την κατσαρόλα από το φούρνο και αφαιρούμε το λάδι από την επιφάνεια του ζωμού.
- Αφαιρούμε προσεκτικά το κρέας.
- Σουρώνουμε τη σάλτσα και τη βάζουμε να βράσει σιγά σιγά για περίπου 1 ώρα.
- Δένουμε τη σάλτσα με το κόρν φλάουερ.
Συνοδεύεται τέλεια με πουρέ πατάτας (ή οποιοδήποτε άλλο πουρέ σας αρέσει) και ψητά λαχανικά!
Χρόνος Εκτέλεσης 10'
Χρόνος Ψησίματος 180'
Μερίδες 4
Βαθμός Δυσκολίας 2