Συστατικά

  • 2 κιλά μοσχαρίσια στηθοπλευρά σε κομμάτια
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 2-6 κλωνάρια θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 καρότα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
  • 3-4 σκ. σκόρδο
  • 3κ.σ. ντοματοπολτός
  • 1κ.σ. κόρν φλάουερ μαζί με 3κ.σ. νερό κρύο
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί γλυκό (π.χ πόρτο)
  • 4 φλ. κόκκινο κρασί (απλό)
  • 6 φλ. ζωμός μοσχαρίσιος
  • Αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165°C.
  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε με το λάδι για περίπου 3' από κάθε πλευρά.
  • Προσθέτουμε λίγο καινούριο λάδι και προσθέτουμε και τα καρότα, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Τα μαγειρεύουμε για 5'.
  • Βάζουμε και τον ντοματοπολτό και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα κρασιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει το 1/3 από τα υγρά (θα πάρει περίπου 10').
  • Μεταφέρουμε σε μία κατσαρόλα (που να χωράει στο φούρνο) ή σε γάστρα, το κρέας και το ζωμό (θέλουμε ο ζωμός να καλύπτει το κρέας, γι' αυτό αν δεν είναι αρκετός συμπληρώνουμε με ζεστό νερό).
  • Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και βάζουμε την κατσαρόλα για 3 ώρες σκεπασμένη, στον προθερμασμένο φούρνο.
  • Βγάζουμε προσεκτικά την κατσαρόλα από το φούρνο και αφαιρούμε το λάδι από την επιφάνεια του ζωμού.
  • Αφαιρούμε προσεκτικά το κρέας.
  • Σουρώνουμε τη σάλτσα και τη βάζουμε να βράσει σιγά σιγά για περίπου 1 ώρα.
  • Δένουμε τη σάλτσα με το κόρν φλάουερ.
Συνοδεύεται τέλεια με πουρέ πατάτας (ή οποιοδήποτε άλλο πουρέ σας αρέσει) και ψητά λαχανικά!

Χρόνος Εκτέλεσης 10'

Χρόνος Ψησίματος 180'

Μερίδες 4

Βαθμός Δυσκολίας 2