Συστατικά
- 1 κιλό μαγειρίτσα Ρούσσης (έτοιμη για μαγείρεμα)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Αυγά
- Μαρούλι ψιλοκομμένο
- Ανιθο
- Λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και το μείγμα «Μαγειρίτσα Ρούσσης» να σοταριστεί (μέχρι να ασπρίσει).
- Προσθέτουμε ζεστό νερό (η αναλογία είναι 1 μέρος «Μαγειρίτσα Ρούσσης» 2 μέρη νερό – ανάλογα με το πόσο αραιή τη θέλουμε- μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 40’.
- 10’ πριν το τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαρούλι (και ό,τι άλλο μυρωδικό θέλουμε) και αλατοπιπερώνουμε.
- Χτυπάμε 2 αυγά (για 1 κιλό μείγμα) αρκετά μέχρι να ασπρίσουν.
- Ρίχνουμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα (περίπου 3-4 κουτάλες ) στα αυγά σιγά σιγά.
- Σβήνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Χρόνος Εκτέλεσης 80'
Χρόνος Ψησίματος 60'
Μερίδες 5
Βαθμός Δυσκολίας 3