Συστατικά

  • 1 κιλό μαγειρίτσα Ρούσσης (έτοιμη για μαγείρεμα)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Αυγά
  • Μαρούλι ψιλοκομμένο
  • Ανιθο
  • Λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και το μείγμα «Μαγειρίτσα Ρούσσης» να σοταριστεί (μέχρι να ασπρίσει).
  • Προσθέτουμε ζεστό νερό (η αναλογία είναι 1 μέρος «Μαγειρίτσα Ρούσσης» 2 μέρη νερό – ανάλογα με το πόσο αραιή τη θέλουμε- μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 40’.
  • 10’ πριν το τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαρούλι (και ό,τι άλλο μυρωδικό θέλουμε) και αλατοπιπερώνουμε.
Για το αυγόκομα (αν θέλουμε)
  • Χτυπάμε 2 αυγά (για 1 κιλό μείγμα) αρκετά μέχρι να ασπρίσουν.
  • Ρίχνουμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα (περίπου 3-4 κουτάλες ) στα αυγά σιγά σιγά.
  • Σβήνουμε τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Τip του μάγειρα! Προσθέστε λίγη κρέμα γάλακτος !

Χρόνος Εκτέλεσης 80'

Χρόνος Ψησίματος 60'

Μερίδες 5

Βαθμός Δυσκολίας 3