Συστατικά
- 1 κιλό αρνίσια παϊδάκια
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. χοντρό αλάτι
- πιπέρι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 πιπεριές τσίλι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι χοντρό
- χυμό από 1 λάιμ
- 1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
- 1 κ.σ. μέλι
- ½ ματσάκι δυόσμο
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τη ψηστιέρα ή το μπάρμπεκιου σε δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε τα παϊδάκια σε ένα μπολ και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε τα παϊδάκια στην καυτή ψηστιέρα. Ψήνουμε για 5 λεπτά.
- Γυρίζουμε τα παϊδάκια από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 2-3 λεπτά επιπλέον.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα γουδί βάζουμε το σκόρδο κομμένο σε φέτες, τις τσίλι ψιλοκομμένες, το ελαιόλαδο, αλάτι και χτυπάμε μέχρι να λιώσει το σκόρδο και οι πιπεριές.
- Προσθέτουμε τον χυμό από το λάιμ, το ξίδι, το μέλι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα το αρνί.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Χρόνος Εκτέλεσης 10'
Χρόνος Ψησίματος 20'
Μερίδες 4
Βαθμός Δυσκολίας 2