Συστατικά

  • 1 κιλό αρνίσια παϊδάκια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • πιπέρι
Για τη σάλτσα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 πιπεριές τσίλι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι χοντρό
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. μέλι
  • ½ ματσάκι δυόσμο
Για το σερβίρισμα
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τη ψηστιέρα ή το μπάρμπεκιου σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε τα παϊδάκια σε ένα μπολ και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε τα παϊδάκια στην καυτή ψηστιέρα. Ψήνουμε για 5 λεπτά.
  • Γυρίζουμε τα παϊδάκια από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για 2-3 λεπτά επιπλέον.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Για την σάλτσα
  • Σε ένα γουδί βάζουμε το σκόρδο κομμένο σε φέτες, τις τσίλι ψιλοκομμένες, το ελαιόλαδο, αλάτι και χτυπάμε μέχρι να λιώσει το σκόρδο και οι πιπεριές.
  • Προσθέτουμε τον χυμό από το λάιμ, το ξίδι, το μέλι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Περιχύνουμε με τη σάλτσα το αρνί.
  • Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Χρόνος Εκτέλεσης 10'

Χρόνος Ψησίματος 20'

Μερίδες 4

Βαθμός Δυσκολίας 2