Συστατικά

  • 60 γρ. μπέικον καπνιστή πανσέτα ΡΟΥΣΣΗΣ
  • 100 γρ. κρεμμύδι σε φέτες
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 7 γρ. dashi, σκόνη
  • 350 γρ. νερό
  • 50 γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 5 γρ. μίριν
  • 10 γρ. σόγια
  • 120 γρ. νουντλς βρασμένα
  • 1 αβγό, βραστό, κομμένο στη μέση
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο σε λεπτές φέτες

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το αραβοσιτέλαιο και σοτάρουμε την πανσέτα πολύ καλά και από τις δύο πλευρές και αφαιρούμε.
  • Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει, αλλά να παραμείνει τραγανό.
  • Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για λίγο, μέχρι να μυρίσουν.
  • Προσθέτουμε το νερό, το dashi σε σκόνη, το μίριν, τη σόγια, την πανσέτα και μαγειρεύουμε για 3 με 4 λεπτά.
  • Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ προσθέτουμε τα νουντλς, το αβγό και το φρέσκο κρεμμύδι.

Χρόνος Εκτέλεσης 40'

Χρόνος Ψησίματος 20'

Μερίδες 2

Βαθμός Δυσκολίας 2