Συστατικά
- 60 γρ. μπέικον καπνιστή πανσέτα ΡΟΥΣΣΗΣ
- 100 γρ. κρεμμύδι σε φέτες
- 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 7 γρ. dashi, σκόνη
- 350 γρ. νερό
- 50 γρ. αραβοσιτέλαιο
- 5 γρ. μίριν
- 10 γρ. σόγια
- 120 γρ. νουντλς βρασμένα
- 1 αβγό, βραστό, κομμένο στη μέση
- 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο σε λεπτές φέτες
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το αραβοσιτέλαιο και σοτάρουμε την πανσέτα πολύ καλά και από τις δύο πλευρές και αφαιρούμε.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει, αλλά να παραμείνει τραγανό.
- Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για λίγο, μέχρι να μυρίσουν.
- Προσθέτουμε το νερό, το dashi σε σκόνη, το μίριν, τη σόγια, την πανσέτα και μαγειρεύουμε για 3 με 4 λεπτά.
- Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ προσθέτουμε τα νουντλς, το αβγό και το φρέσκο κρεμμύδι.
Χρόνος Εκτέλεσης 40'
Χρόνος Ψησίματος 20'
Μερίδες 2
Βαθμός Δυσκολίας 2