- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε την πανσέτα και το guanciale και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βγάλουν το λίπος τους και να καραμελώνουν.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και διατηρούμε στην άκρη.
- Βράζουμε τα σπαγγέτι σε καλά αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού.
- Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε (με ένα αυγογδάρτη) την παρμεζάνα μαζί με τους κρόκους μέχρι να γίνουν ένα.
- Ρίχνουμε 100 γρ. από το νερό των ζυμαρικών μέσα στο μείγμα της παρμεζάνας και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
- Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Κρατάμε λίγο από το μείγμα με την πανσέτα για το τελείωμα του πιάτου.
- Στο μείγμα της παρμεζάνας προσθέτουμε το μείγμα με την πανσέτα και ανακατεύουμε.
- Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τα επαναφέρουμε στην ίδια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών, σιγά-σιγά μέσα στα σπαγγέτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο.
Συστατικά
- 125 γρ. πανσέτα Ρούσσης κομμένη μικρά κυβάκια
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 125 γρ. guanciale κομμένο μικρά κυβάκια
- 400 γρ. σπαγγέτι
- 6 κρόκους αυγού
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη ή πεκορίνο ή μείγμα αυτών
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- παρμεζάνα, τριμμένη για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Χρόνος Εκτέλεσης 10'
Χρόνος Ψησίματος 20'
Μερίδες 2
Βαθμός Δυσκολίας 3