Συστατικά

  • 125 γρ. πανσέτα Ρούσσης κομμένη μικρά κυβάκια
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 125 γρ. guanciale κομμένο μικρά κυβάκια
  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 6 κρόκους αυγού
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη ή πεκορίνο ή μείγμα αυτών
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • παρμεζάνα, τριμμένη για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε την πανσέτα και το guanciale και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να βγάλουν το λίπος τους και να καραμελώνουν.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και διατηρούμε στην άκρη.
  • Βράζουμε τα σπαγγέτι σε καλά αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού.
  • Παράλληλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε (με ένα αυγογδάρτη) την παρμεζάνα μαζί με τους κρόκους μέχρι να γίνουν ένα.
  • Ρίχνουμε 100 γρ. από το νερό των ζυμαρικών μέσα στο μείγμα της παρμεζάνας και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
  • Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Κρατάμε λίγο από το μείγμα με την πανσέτα για το τελείωμα του πιάτου.
  • Στο μείγμα της παρμεζάνας προσθέτουμε το μείγμα με την πανσέτα και ανακατεύουμε.
  • Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τα επαναφέρουμε στην ίδια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών, σιγά-σιγά μέσα στα σπαγγέτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο.
Tip Αν δεν βρίσκετε guanciale μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπέικον!

Χρόνος Εκτέλεσης 10'

Χρόνος Ψησίματος 20'

Μερίδες 2

Βαθμός Δυσκολίας 3