Συστατικά
- 400 γρ. μοσχάρι (φιλέτο ή κιλότο ή στρογγυλό)
- 250 γρ. ταλιατέλες
- 1 κρεμμύδι
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 70 γρ. κρασί λευκό
- 1 κύβο βοδινού, διαλυμένο σε 500 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό
- 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε το μοσχάρι σε λωρίδες (περίπου 1 εκατοστό).
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά για να κάψει χωρίς λάδι.
- Ρίχνουμε στο κρέας 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Όταν το τηγάνι κάψει βάζουμε το κρέας για 2’ μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και τα μανιτάρια στα 4.
- Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα ζουμιά τους (θα φύγουν όλα τα υγρά και θα μείνουν μισά σε όγκο).
- Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, τον πελτέ και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
- Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε.
- Έπειτα προσθέτουμε τον κύβο και στο τέλος το νερό.
- Χαμηλώνουμε σε σιγανή φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει. Προσθέτουμε αλάτι, ρίχνουμε τις ταλιατέλες και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί.
- Ρίχνουμε το κρέας στο τηγάνι για να πάρει μία βράση και να αναμειχθεί με τη σάλτσα. Προσθέτουμε και το θυμάρι.
- Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, βάζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό. (Βάζουμε το γιαούρτι στο τέλος για να μην κόψει)
- Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά με μία τσιμπίδα τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε προσεκτικά να πάει η σάλτσα παντού.
Σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και 1κ.γ ελαιόλαδο!
Χρόνος Εκτέλεσης 25'
Χρόνος Ψησίματος 20'
Μερίδες 2
Βαθμός Δυσκολίας 2