Συστατικά

  • 400 γρ. μοσχάρι (φιλέτο ή κιλότο ή στρογγυλό)
  • 250 γρ. ταλιατέλες
  • 1 κρεμμύδι
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 70 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κύβο βοδινού, διαλυμένο σε 500 γρ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
Για το σερβίρισμα
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε το μοσχάρι σε λωρίδες (περίπου 1 εκατοστό).
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά για να κάψει χωρίς λάδι.
  • Ρίχνουμε στο κρέας 2 κ.σ. ελαιόλαδο,  αλάτι και πιπέρι.
  • Όταν το τηγάνι κάψει βάζουμε το κρέας για 2’ μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και τα μανιτάρια στα 4.
  • Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα ζουμιά τους (θα φύγουν όλα τα υγρά και θα μείνουν μισά σε όγκο).
  • Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, τον πελτέ και το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε.
  • Έπειτα προσθέτουμε τον κύβο και στο τέλος το νερό.
  • Χαμηλώνουμε σε σιγανή φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά.
  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει. Προσθέτουμε αλάτι, ρίχνουμε τις ταλιατέλες και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί.
  • Ρίχνουμε το κρέας στο τηγάνι για να πάρει μία βράση και να αναμειχθεί με τη σάλτσα. Προσθέτουμε και το θυμάρι.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, βάζουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό. (Βάζουμε το γιαούρτι στο τέλος για να μην κόψει)
  • Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά με μία τσιμπίδα τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε προσεκτικά να πάει η σάλτσα παντού.
Σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και 1κ.γ ελαιόλαδο!

Χρόνος Εκτέλεσης 25'

Χρόνος Ψησίματος 20'

Μερίδες 2

Βαθμός Δυσκολίας 2