Συστατικά

Για τα σκαλοπίνια
  • 8-10 Σκαλοπίνια Χοιρινά Μαριναρισμένα Ρούσσης
  • 1 ποτήρι μικρό κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. βούτυρο
Για τον πουρέ
  • 4 πατάτες
  • μαϊντανό
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μικρό ποτήρι γάλα
  • αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει
  • Προσθέτουμε τα σκαλοπίνια (σε δυο δόσεις)  και τα ψήνουμε για την κάθε πλευρά.
  • Αφαιρούμε τα σκαλοπίνια και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο στην άκρη.
  • Στο τηγάνι ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ξύνουμε με ξύλινη κουτάλα τον πάτο για να ξεκολλήσει η νοστιμιά που άφησε το κρέας.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα σκαλοπίνια τα αφήνουμε να γλασάρουν και από τις δυο μεριές και κάνουμε στην άκρη από το μάτι τη φωτιά.
Για τον πουρέ
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε μικρά κυβάκια τις πατάτες (για να βράσουν γρήγορα)
  • Αφού βράσουν, στραγγίζουμε από το νερό.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, βούτυρο και γάλα και πολτοποιούμε.
  • Προσθέτουμε το μαϊντανό και συνεχίζουμε να πολτοποιούμε μέχρι να φτάσουμε στην υφή που θέλουμε.
Σερβίρουμε!

Χρόνος Εκτέλεσης 30'

Χρόνος Ψησίματος 30'

Μερίδες 3

Βαθμός Δυσκολίας 1