Συστατικά

  • 1 κιλό σπάλα-ελιά από μοσχάρι γάλακτος
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. θυμάρι ξερό ή 1 κλωνάρι φρέσκο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • πιπέρι
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • 1/2 ποτήρι κρασί (κόκκινο ή λευκό)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
Για το σερβίρισμα
  • ρύζι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο όταν κάψει το τηγάνι.
  • Προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.
  • Παράλληλα κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε φέτες.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και ανακατεύουμεγια 2-3 λεπτά επιπλέον. Έπειτα το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι.
  • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 2' να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Έπειτα ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια, και μετά ζεστό νερό, τόσο ώστε να καλύπτει το κρέας.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι, και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ ώρα.
  • Σερβίρουμε με ρύζι.

Χρόνος Εκτέλεσης 10'

Χρόνος Ψησίματος 90'

Μερίδες 3

Βαθμός Δυσκολίας 2