Συστατικά
- 1 κιλό σπάλα-ελιά από μοσχάρι γάλακτος
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.σ. θυμάρι ξερό ή 1 κλωνάρι φρέσκο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- πιπέρι
- χυμό από 3 λεμόνια
- 1/2 ποτήρι κρασί (κόκκινο ή λευκό)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- ρύζι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο όταν κάψει το τηγάνι.
- Προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές.
- Παράλληλα κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε φέτες.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και ανακατεύουμεγια 2-3 λεπτά επιπλέον. Έπειτα το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι.
- Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε 2' να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Έπειτα ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια, και μετά ζεστό νερό, τόσο ώστε να καλύπτει το κρέας.
- Καλύπτουμε με το καπάκι, και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ ώρα.
- Σερβίρουμε με ρύζι.
Χρόνος Εκτέλεσης 10'
Χρόνος Ψησίματος 90'
Μερίδες 3
Βαθμός Δυσκολίας 2