Συστατικά

  • 1 Λουκάνικο Μυκόνου ΡΟΥΣΣΗΣ
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 250γρ. μανιτάρια
  • 150γρ. γραβιέρα
  • 12 αυγά
  • 200ml γάλα
  • θυμάρι
  • αλάτι-πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • τριμμένη φρυγανιά
  • 1,5κ.γ Μπέικιν πάουντερ

Μέθοδος Εκτέλεσης

  •  Λαδώνουμε ελαφρώς το πυρέξ και το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
  • Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες, την πιπεριά, τα μανιτάρια και τη γραβιέρα.
  • Σωτάρουμε ένα ένα τα υλικά με την εξής σειρά: πρώτα το λουκάνικο με λίγο λάδι, έπειτα την πιπεριά μετά τα μανιτάρια με λίγο θυμάρι. Τα προσθέτουμε στο πυρέξ. Και από πάνω ρίχνουμε τη γραβιέρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40'-50'.

Χρόνος Εκτέλεσης 60'

Χρόνος Ψησίματος 40'-50'

Μερίδες 8

Βαθμός Δυσκολίας 1