Συστατικά
- 1 Λουκάνικο Μυκόνου ΡΟΥΣΣΗΣ
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 250γρ. μανιτάρια
- 150γρ. γραβιέρα
- 12 αυγά
- 200ml γάλα
- θυμάρι
- αλάτι-πιπέρι
- ελαιόλαδο
- τριμμένη φρυγανιά
- 1,5κ.γ Μπέικιν πάουντερ
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Λαδώνουμε ελαφρώς το πυρέξ και το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
- Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες, την πιπεριά, τα μανιτάρια και τη γραβιέρα.
- Σωτάρουμε ένα ένα τα υλικά με την εξής σειρά: πρώτα το λουκάνικο με λίγο λάδι, έπειτα την πιπεριά μετά τα μανιτάρια με λίγο θυμάρι. Τα προσθέτουμε στο πυρέξ. Και από πάνω ρίχνουμε τη γραβιέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40'-50'.
Χρόνος Εκτέλεσης 60'
Χρόνος Ψησίματος 40'-50'
Μερίδες 8
Βαθμός Δυσκολίας 1