Συστατικά

  • 1 ρολό ΡΟΥΣΣΗΣ χοιρινή μπριζόλα με χριστουγεννιάτικη γέμιση
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι
Για συνοδευτικό (μπορείτε να το συνοδεύσετε με πουρέ, ρύζι, λαχανικά, πράσινη σαλάτα, κ.α)
  • 500γρ. πατάτες
  • 300γρ. γλυκοπατάτες
  • 100γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι χοντρό
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. θυμάρι ή δεντρολίβανο
  • 100γρ. βούτυρο σε κομμένο σε κύβους

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Λαδώνουμε ελαφρά το ρολό και το αλατοπιπερώνουμε.
  • Το βάζουμε σε μια ειδική σακούλα ψησίματος (προαιρετικά) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 120'.
Για τις πατάτες:
  • Κόβουμε τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
  • Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι ή δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμού (στην από κάτω σχάρα από το ρολό) για περίπου 40'

Χρόνος Εκτέλεσης 5'

Χρόνος Ψησίματος 120'

Μερίδες 6-8

Βαθμός Δυσκολίας 1