Συστατικά
- 1 ρολό ΡΟΥΣΣΗΣ χοιρινή μπριζόλα με χριστουγεννιάτικη γέμιση
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι
- 500γρ. πατάτες
- 300γρ. γλυκοπατάτες
- 100γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι χοντρό
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
- 1 κ.σ. θυμάρι ή δεντρολίβανο
- 100γρ. βούτυρο σε κομμένο σε κύβους
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Λαδώνουμε ελαφρά το ρολό και το αλατοπιπερώνουμε.
- Το βάζουμε σε μια ειδική σακούλα ψησίματος (προαιρετικά) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 120'.
- Κόβουμε τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι ή δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμού (στην από κάτω σχάρα από το ρολό) για περίπου 40'
Χρόνος Εκτέλεσης 5'
Χρόνος Ψησίματος 120'
Μερίδες 6-8
Βαθμός Δυσκολίας 1