Συστατικά

  • 1 κότσι χοιρινό ΡΟΥΣΣΗΣ με μαρινάτα πορτοκαλιού
  • 1 κιλό πατάτες baby
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • πάπρικα
  • θυμάρι
  • 1 σκ. σκόρδο (ή σε σκόνη)
  • 5 κ.σ ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Παίρνουμε το κότσι και ,όπως είναι στη σακούλα ψησίματος, το βάζουμε στο φούρνο στους 130°C  για περίπου 5 ώρες.
  • Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν για περίπου 15'.
  • Όταν μαλακώσουν, τις βγάζουμε και στραγγίζουμε καλά.
  • Μια,μια τις πιέζουμε με το χέρι, ώστε να "ραγίσουν" και να δημιουργήσουν πτυχώσεις.
  • Τις βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά μας, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Τις βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180°C για 20-30' (ανάλογα το φούρνο).
  • Σερβίρουμε το κότσι με τις πατάτες
Extra Tip νοστιμιάς! Το ζουμί που έβγαλε το κρέας το παίρνουμε, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να γίνει παχύρρευστη σάλτσα έπειτα τη ρίχνουμε πάνω από το κρέας!

Χρόνος Εκτέλεσης 10'

Χρόνος Ψησίματος 300'

Μερίδες 3

Βαθμός Δυσκολίας 1